Sprawozdanie z działalności Koła Przewodników Tatrzańskich im. Klimka Bachledy w Zakopanem w okresie od 1.01.2020 do 31.12.2020r.

W 2020 roku ze względu na pandemię koronawirusa Covid 19, nie były zwoływane zebrania Koła Przewodników Tatrzańskich i nie odbywały się zebrania Zarządu KPT. W sprawach przewodnickich kontaktowaliśmy się jedynie telefonicznie. W porównaniu do lat ubiegłych, Członkowie naszego Koła, przeprowadzili niewielką liczbę wycieczek turystycznych.
6.08.2020r, Przewodnicy KPT tradycyjnie uczestniczyli ze Sztandarem Koła w uroczystym Apelu na cmentarzu w Zakopanem przy grobie Klimka Bachledy, Patrona naszego Koła, który zginął 6.08.1910r, w czasie wyprawy ratunkowej po rannego taternika Stanisława Szulakiewicza, na północnej ścianie Małego Jaworowego Szczytu.
Tradycyjnie, podobnie jak w latach ubiegłych, Przewodnicy KPT przygotowali okolicznościowe wiązanki i złożyli je na grobach Przewodników Tatrzańskich spoczywających na cmentarzach w Zakopanem i Kościelisku.

ul. Krupówki 12
34-500 Zakopane